2014-04-10 19:58:49• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári vállalkozókkal találkozott Miklós herceg

Szatmári látogatása utolsó nyilvános eseményeként helyi vállalkozókkal találkozott csütörtök délben Miklós herceg a Kereskedelmi és Iparkamara Várdomb-utcai székhelyén.

I. Mihály román király Svájcban született legidősebb fiú unokája románul köszöntötte hallgatóságát és románul tartotta meg beszédét is. Ebben Miklós röviden összefoglalta megyejárása tapasztalatait, kiemelve többek között az infrastrukturális fejlesztések szükségességét és fontosságát. Hangot adott azon meglátásának is, hogy Szatmár megye komoly potenciállal bír a biogazdálkodás és a bio-mezőgazdaság terén is.

„Az infrastruktúra fejlesztésével komoly lépéseket lehet tenni a gazdaság és a turizmus fejlesztése felé, ami az itt élők életszínvonalának emelkedését vonná maga után", jelentette ki a herceg a királyi család támogatásáról biztosítva a szatmáriakat.

A fórumon bemutatta tevékenységét az esemény megszervezésében komoly szerepet vállaló Kisiparosok Kamarája és a Német-Román Gazdasági Egyesület is és szó esett a kormány különböző vállalkozás-támogató programjairól is.

Az 1985 április elsején a svájci Meyrin városában Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills néven született Miklós herceg I. Mihály király második lányának, Ilona hercegnőnek a fia. Szatmári látogatását hétfőn kezdte. Találkozott többek között Eugeniu Avram prefektussal és Adrian Stef megyei tanácselnökkel is.

Elsőként a Doamna Stanca Gimnáziumot látogatta meg, majd a szatmárnémeti Tűzoltótornyot, a nagykárolyi Károlyi kastélyt és a Károlyi család kaplonyi kriptáit tekintette meg. Szerdán Avasfelsőfaluban és az Avasban tette tiszteletét, ahol az Avas Múzeuma mellett olyan hagyományos élelmiszerekkel is megismerkedett, mint például a kukoricakenyér.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: