2017-07-05 14:22:14• hírek • Szatmár.ro

Új albummal jelentkeztek, koncerttel készülnek

Álmok a küszöbön – címmel jelent meg a The Phoenix SM második albuma, melynek bemutató koncertjét július 21-én, a Református Gimnázium udvarán adják.

Két éve, 2015-ben, Szatmárnémetiben jött létre a The Phoenix SM zenekar, olyan fiatal srácok alkotásában, akiket az iskola, a közös érdeklődés mellett a rock és alternatív zene szeretete hozott össze.

Az ötletek, a felgyűlt dallamok hamar - már az első év augusztusában - dalokká forrtak össze, így jelent meg első kislemezük,  "Szavak" címmel. A rajta szereplő "80 Márka" nóta egy-kettőre a szatmári fiatalok egyik kedvence lett, bulikon is gyakran felcsendül, és a koncerteken is a bandával együtt éneklik a fiatalabb generációk. Az első lemez ugyanakkor még mutatta a hangzásvilág keresését, induló-kezdő lépést jelentett. A sok rendezvény pedig – Utcazene Fesztivál (Veszprém, Szatmárnémeti, Kolozsvár), Partiumi Magyar Napok, Ifjúsági találkozó, a Hám János Líceum különböző programjai – az előadásmódot finomították, új dalokhoz adtak ötleteket.

Épp koncertjeik és utazásaik során határozták el, hogy ezekkel az új dalokkal is stúdióba vonulnak és elkészítik a második lemezüket. Ezúttal azonban már nem kis-, hanem nagylemezről van szó, amelyre a zenekar első igazi albumaként is tekint. 2016 szeptemberében kezdték el a felvételeket és mostanra nyert végső formát a lemez, amelyen szintén egy változatos érzésvilágot tükröző, de jóval letisztultabb hangvételű banda hallható.

Az albumnak az „Álmok a küszöbön” címet adták, a választás okáról pedig így vallanak: „Álmaink mindig ott motoszkálnak bennünk, éjjel és nappal. Ez az album is álmokból épült, az eddigi életünk vágyaiból, ábrándjaiból. Nappal és éjjel hordoztuk tehát magunkban a gondolatokat, érzéseket, amelyek dallamokban, versekben értek aztán a felszínre. Mondhatni, mindig itt toporzékoltak a küszöbön, csak szabadon, a felszínre kellett engednünk őket. Hagyni, hogy megjelenjenek, manifesztálódjanak... Ezért is adtuk az albumnak az <<Álmok a küszöbön>> címet."

Az új lemez bemutató koncertjét a The Phoenix SM szülővárosában, Szatmárnémetiben szervezik: a Református Gimnázium udvarán, július 21-én 20:00 órai kezdettel. A fiúk minden érdeklődőt szeretettel várnak és addig is zenéket, információkat tesznek közzé Facebook-oldalukon, amelyet @ThePhoenixSM eléréssel lehet böngészni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: