2009-11-30 12:23:21• hírek • Gozner Gertrud

Új akciót indított a Vöröskereszt

A téli ünnepek közeledtével Élelmiszerbank címen új akciót hirdetett a Vöröskereszt szatmári fiókszervezete. A kampány során a város bevásárlóközpontjaiban élelmiszert gyűjtenek a rászorulók számára.

Az üzletek bejáratánál a Vöröskereszt fiatal önkéntesei szórólapokkal hívják fel a lakosság figyelmét az akcióra, majd a kasszánál kihelyezett bevásárlókocsikba bárki tartós élelmiszert adhat a szervezet részére. A Vöröskereszt kéri az adományozókat, hogy olyan élelmeket adományozzanak, amelyek hosszabb ideig megőrzik a szavatosságukat.

A Vöröskereszt országos szervezete először szeptember 27-én hirdette meg az Élelmiszerbank nevű programját, amelyhez az első körben 13 megye csatlakozott. November 24-ig Arad, Braila, Brassó, Bukarest, Buzau, Kolozsvár, Konstanca, Focsani, Iasi, Nagyvárad, Pitesti, Szeben és Suceava lakosai több mint 45 ezer kilogramm élelmiszert gyűjtöttek össze. Ezeket az adományokat a segélyszervezet 1996 alacsony jövedelemmel rendelkező család között osztotta szét.

Amint Rodica Borlan, a Vöröskereszt Szatmár megyei fiókjának vezetője a sajtónak kifejtette, Romániában jelenleg több mint tízezer ember éhezik naponta, amely megengedhetetlen egy 21. századi európai uniós országban. Ezzel az egyszerű gesztussal bárki szebbé teheti egy embertársa napját - tette hozzá.



Hipermarketekben gyűjt a rászorulóknak a Vöröskereszt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: