2017-02-22 14:54:25• hírek • Szatmár.ro

Bukarestben kért támogatást több ügyben is Kereskényi

Szatmárnémeti polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján számolt be az előző két, Bukarestben töltött napjáról. Szatmárnémeti számára fontos beruházásokról volt szó, amelyek úgy tűnik, jó úton haladnak. A harmadik híd és az elkerülőút kapcsán is egyeztetett Kereskényi Gábor.

A fejlesztési minisztériumban Adrian Gadea államtitkárral tárgyalt, akihez sok fontos romániai fejlesztés tartozik, kezdve a lakásügynökséggel, a helyi fejlesztésekig bezárólag. A polgármester bemutatta a város problémáit, kiemelve, hogy a legfontosabb közúti infrastrukturális fejlesztés a város számára a harmadik híd lenne, amelyik a Strand utcáján indul és a volt Interexnél csatlakozik be a 17-es számú lakótelep közúti hálózatába. Az államtitkár a megvalósíthatósági tanulmányt kérte, illetve a beruházás szükségességének az indoklását, így Kereskényi reményei szerint a hídépítés bekerülhet a PNDL-programba. Ugyanebbe a programba Szatmárnémeti további 13 projektet tesz le hamarosan, a Kispiac modernizálásától, utcák teljes felújításán keresztül egészen a 17-es lakónegyed és Carpati I-II. lakónegyedek közvilágítás-hálózatának fejlesztéséig.

A közlekedési minisztériumban a Szatmárnémeti elkerülőútja kapcsán egyeztetett. Kérte, hogy mielőbb bocsássák ki azt a kormányhatározatot, amellyel megkezdődhetnek a kisajátítások - azaz jóváhagyják a kisajátításra szánt összegeket. Több mint 500 magántulajdonban levő földterületet érint az útépítés. A tervezéssel megbízott olasz cég már végez különböző méréseket, fúrásokat, a polgármester szerint pedig a lakosság pozitívan áll az ügyhöz. Azt az ígéretet kapta, hogy a kormányhatározatot elvileg áprilisig ki fogják adni.

Kereskényi az ifjúsági és sportminisztériumban is járt, ahol a Sport Hotel kapcsán kérte, hogy a minisztérium adja át az épületet a polgármesteri hivatalnak. Az öt éve üresen álló ingatlanban helyeznék el ugyanis a Szatmárnémetibe érkező, illetve itt játszó sportolókat - természetesen a felújítást követően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: