2012-11-09 14:46:06• hírek • MTI

Új IMF hitelszerződés 2013-ban

A román hatóságok januárban tárgyalnak a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) az új hitelmegállapodásról, amit 2013-ban szeretnének megkötni - közölte Florin Georgescu pénzügyminiszter.

A tárcavezető szerint az IMF jelenleg Bukarestben tartózkodó küldöttsége január közepén tér vissza a román fővárosba, amikor már készen lesz a jövő évi költségvetés-tervezet. A büdzsét ugyanis a december 9-i parlamenti választások után felálló kormány fogja kidolgozni. Ekkor fognak tárgyalni az újabb szerződés feltételeiről - tett hozzá a miniszter.

Egy nappal korábban Traian Basescu államfő jelentette be az IMF Bukarestben tartózkodó küldöttségével való tárgyaláson: Románia újabb hitelmegállapodást akar kötni 2013-ban az IMF-fel, miután ő megállapodásra jutott ebben a kérdésben a kormánnyal és a román központi bankkal. Basescu szerint az újabb hitelszerződés egy vagy két évre szól majd.

Románia a 2009-es készenléti hitelmegállapodás után 2011-ben kötötte meg második, 3,6 milliárd euró értékű hitelszerződését a nemzetközi pénzintézettel, ami 2013 tavaszán jár le. Ez elővigyázatossági típusú, a román hatóságok ismét hasonlót kötnének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: