2013-08-05 17:15:06• hírek • MTI

Ügyészségi vizsgálat indult

Ügyészségi vizsgálat indult Romániában, miután Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester az utcán elfogott egy férfit, majd átadta a rendőrségnek, azt állítva, hogy a férfi hetek óta követi és megfigyeli őt.

A polgármester szerint a férfi a Román Hírszerző Szolgálat alkalmazottja, de a román hatóságok ezt nem erősítettek meg. Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy a nyomozók számára nem fontos az érintettek munkahelye, valamennyi állampolgár esetében egyformán járnak el.
Hozzátette: ütlegelés miatt indítottak előzetes vizsgálatot, és a csíkszeredai bírósági ügyészség irányítása alatt zajlik az incidens okainak és körülményeinek a kivizsgálása.

A Hargita megyei rendőrség egy közleményt is kiadott hétfőn, amely szerint pénteken este telefonon értesítették a rendőrséget arról, hogy a csíkszeredai Mihai Eminescu utcában dulakodás tört ki. A helyszínelés során megállapították, hogy a 45 éves R.R. és a 46 éves szintén csíkszeredai H.C. között volt a dulakodás. A közlemény szerint ez utóbbi is feljelentést tett, és azt állítja, hogy eltűnt az övtáskája. A közlemény megállapítja, hogy a 46 éves férfi kórházi ápolásra szorult.

A maszol.ro hírportál korábban idézte Marius Bercarut, a Román Hírszerző Szolgálat sajtóosztályának a vezetőjét, aki azt mondta, nem hallott a csíkszeredai incidensről, és valószínűleg azért nem, mert a szóban forgó férfi nem a titkosszolgálat alkalmazottja.

Szombaton a szekelyhon.ro hírportál számolt be arról, hogy a polgármester testvértelepülések küldötteivel beszélgetett egy szálloda halljában, amikor egy számára már nagyon ismerős "szekus" (titkosszolgálati ember) jelent meg, aki többször lefényképezte. A polgármester állítása szerint üldözőbe vette a férfit, ez utóbbi elesett, a polgármester utolérte, nem hagyta, hogy elszaladjon, és átadta a közelben járőröző rendőröknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: