2012-04-06 11:17:51• hírek • Póti Orsolya

Ügyeskedtek, versenyeztek a diákok

Ügyességi vetélkedőkre is sor került a rendhagyó oktatási héten a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. A kis-firkászok ezekről is beszámoltak.

Ügyeskedő refisek

Ügyességi feladatokat oldottak meg a Szatmárnémeti Református Gimnázium tanulói, kedden, Molnár Ágota és Papp Piroska tanárnők felügyeletében. A gimnazisták különféle ügyességi feladatokat oldottak, kedd reggeltől délutánig, csapatokba szerveződve. A játékba a tanárok is beszálltak, a diákok pedig nagyon jól szórakoztak. Vaida Helga IX.C osztályos tanuló elmondása szerint a feladatokat kisebb-nagyobb sikerrel oldotta meg.

Naghi Noémi IX.B osztályos tanuló elmondta: a Zsákmányolás nevű feladatban nagyon jól szerepelt, sikerült a babjait megvédeni az ellenfél csapataival szemben. Az ő sikerének titka a jó taktikázás volt. A diákok szeretnének hasonló ügyességi feladatokat a következő évben is. (Refi Times)

Együtt erősek vagyunk!

Az V. osztály termében rendezték meg az ügyességi játékokat az „Iskola másként" keretében. A tevékenységet Apjok Artúr vezette. A résztvevő gyerekek csapatokba szerveződtek, és elkezdődött a versengés.

A nebulók nagyon jól szórakoztak a telefonos játék közepette. A játék lényege az volt, hogy valaki beszélt az egyik barátjáról, barátnőjéről, és ha az illető gyerek magára ismert, fölvette a telefont és bemutatkozott, így folytatódott a játék, míg mindenki sorra nem került.

Ezt követően a „Közmondás, közkiáltás" nevű játékot játszották a gyerekek. A sok nevetés, kacagás feloldotta a feszültséget. Senki sem aggódott a játék eredményéért, még akkor sem keseredtek el a résztvevők, ha esetleg nem ők bizonyultak a legügyesebbnek. Mindenki jól érezte magát, ezért a diákok remélik, jövőre is megrendezésre kerül a vetélkedő.
(Refi Times: Képíró Dorottya, VI. osztály)

Most mutasd meg!

A VIII. osztály termében is ügyességi játékok zajlottak az „Iskola másként" keretében. A játékokat minden résztvevő diák kíváncsian várta. Az első játék az Activity volt, amelyben a felügyelő tanár súgott egy szót az egyik diáknak, és ezt körbe kellett írja. A résztvevők ezt szemmel láthatóan élvezték.

A következő játék a "Szivárvány" volt. A diákok eleinte nem jöttek rá a játék menetére: nem tudtak tökéletes szivárványt készíteni. A "Keress fészket madárkán" elnevezésű vetélkedőn már nagyon jó volt a hangulat, ügyesek voltak a résztvevők.

A "Herceg és a hercegnő" is nagyon mókásra sikeredett, hiszen a fiúk is belebújhattak a hercegnők szerepébe. A hercegeknek párt kellett választaniuk, de volt, aki visszautasította a kérést. Mindenki nagyon jól érezte magát, és a diákok örültek, hogy ez a program is megrendezésre került. (Refi Times)

Csapatépitő programok a Refiben

Az Iskola másként programja között szerepeltek a keddi nap folyamán a csapatépítő játékok is. A játékok vezetői a Református Gimnázium tanárai voltak.

A diákok 8.00 és 15.00 óra között élvezhették a csapatépítő játékok vigasságait. A programon többnyire IX. és X. osztályos  diákok vettek részt. A játékok célja az volt, hogy a diákok jobban megismerjék egymást és jó csapat alakuljon ki. A diákok nagyon élvezték a játékokat, amelyek meg is nevettették őket. A legkedveltebb játék a közös versköltészet és a "Bízz a társadban" elnevezésű ügyességi játék volt. (Refi Times)



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: