2015-11-14 11:47:00• hírek • Szatmár.ro

Úgy tűnik, most nagylelkűbbek a szatmáriak, mint tavasszal

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet ruhagyűjtési akciót szervezett szombaton.

"A közzöségeinkben szervezett akciónkkal lehetőséget kínálunk Önnek arra, hogy a feleslegessé vált ruhaneműjét ne a szemétbe dobja, terhelve a környezetünket, hanem adománya újrahasznosítása és felhasználása által hozzájáruljon szociális programjaink támogatásához, ezáltal is segítve a rászorulókat" - így vezette fel őszi ruhagyűjtő akcióját a Caritas. Ezt szombaton, november 14-én tartották meg Szatmárnémetiben.

Minden jel arra mutat, hogy most sokkal nagyobb vot a szatmáriak adakozó-kedve, mint a tavaszi akció során. A Szatmár.ro reggel 9 órakor a Tisztviselőtelepen, a benzinkútnál vett részt az akcióban. Rövid időn belül megtelt az árúszállító kisbusz, sorra érkeztek az adakozók, általában több zsák ruhaneművel. Autóval, biciklin, sőt targoncán szállítva is érkeztek az adományok. "Tavasszal nagyjából annyi adomány gyűlt, mint most egyetlen helyszínen, itt, a Tisztviselőtelepen" - magyarázta a Caritas haszongépjárművének sofőrje.

"Sokan készülnek már a karácsonyra, zajlik a nagytakarítás. Mi is úgy gondoltuk, hogy a feleslegessé vált ruhaneműt leadjuk, bízunk benne, hogy lesz olyan, aki még hasznát tudja venni. Ha nem, akkor újrahasznosítják - így is jobb, mintha a kukába dobtuk volna" - mondta a Szatmár.ro-nak az egyik adakozó.

Ruhagyűjtő akciót tartottak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: