2010-11-11 17:59:35• hírek • Szatmár.ro

Üdvözölték az ötödikeseket

Csütörtökön délután került sor a legkisebbek, vagyis a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ötödikeseinek ünnepélyes „kölcseys diákká avatására", a Picuravatóra.

Amióta általános iskolás osztályok is működnek a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, azóta tartanak picuravató ünnepséget a tanintézményben.

Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Picuravatót a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, mely keretében huszonnyolc ötödikes diákot köszöntöttek a felsőbb osztályok tanulói.

A minden évben nagy sikerrel megrendezett ünnepség délután hat órakor kezdődött Szatmár Megyei Múzeum dísztermében, amely zsúfolásig telt diákokkal, pedagógusokkal, barátokkal és szülőkkel.

Az ötödikesek számára a nyolcadikosok szerveztek műsort, amelyen a hatodikosok és az ötödikesek is felléptek.

Ezt követően került sor a magára a picuravató vetélkedőre, amelyet idén divatos mesefilmekre alapoztak. Az ötödikesek csapatokra oszlottak és kezdetét vette a vetélkedő, mely során ügyességi feladatokkal kellett megbirkózniuk a kisdiákoknak a Shrek, a Jégkorszak, vagy éppen a Garfield rajzfilm alapján.

A Picuravató ünnepélyes zárásaként minden Orbán Emőke osztáályfőnök ötödikeseit egyenként szólítottak nyolcadikos társaik a színpadra és a „befogadlak téged a kölcseys diákok sorába" mondattal köszöntötték őket.

A gimnazisták mulatsága azonban nem ért itt véget: pénteken délután tematikus vetélkedőket - szintén a rajzfilmek alapján - szerveznek számukra a felsőbb osztályokba járó diákok, amelyen tombola is lesz, így a legszerencsésebb jelmezesek értékes meglepetésekben részesülhetnek.


Népes közönség követte figyelemmel az avatást
Népes közönség követte figyelemmel az avatást


Színpadra léptek a picurok
Színpadra léptek a picurok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: