2011-01-12 13:10:26• hírek • Póti Orsolya

Üdülés az istenek szigetén

Balinak sok arca van, hiszen igen közkedvelt hely a szörfösök körében, egzotikus, festői szépségű tájai pedig feledhetetlen élményt nyújtanak a kikapcsolódni vágyó turistáknak. A szigetre bármikor elutazhatunk, nem elviselhetetlen sem a meleg, sem az esős időszak.

Bali szigete Indonézia leglátogatottabb szigetei közé tartozik. Az egyenlítőtől délre, a Jáva és a Lombok szigete között találunk rá az Istenek szigetére, amely festői zöld rizsteraszaival, egzotikus pálmaligeteivel és művész műhelyekkel várja az évről évre gyarapodó  turistákat.

Erre a csodálatos helyre nem csupán a szörfösök jönnek el minden évben, hogy meglovagolják híres hullámait. A kikapcsolódni vágyó turisták és az egzotikus tájak kedvelői is felfedezték már Bali lenyűgöző tájait, és sokan újból és újból visszatérő vendégekké váltak.

Nem véletlenül, hiszen arany homokos tengerpartjai mellet festői szépségű tájai is - rizsteraszok, a lakosság által istenként tisztelt tűzhányók és azok kristálytiszta vizű tavai - elvarázsolják az utazókat. Bali szívmelengető élménnyel fogad mindenkit, hiszen fantasztikus harmóniában van minden: az emberek, a kultúra és a tájak. A hindu vallás nagy mértékben befolyásolja a sziget barátságos és jókedvű lakosainak életét, a turisták pedig nem tudnak ellenállni ennek a csodálatos misztikumnak.

A sziget legmagasabb pontja a Gunung Agung nevű vulkán, amelyet szent tűzhányónak tartanak. A hegylánctól délre terülnek el a rizsteraszok, a sziget északi részén pedig dzsungellel benőtt területeket fedeznek fel a turisták.. Bali trópusi klímája egész évben biztosítja a meleget és az igen magas páratartalmat. Bármikor alkalmas egy körutat tennünk a szigeten, ugyanis nem elviselhetetlen sem a meleg, sem az esőzés.


Bali a szörfösök paradicsoma
Bali a szörfösök paradicsoma


Bali festői szépségű tájai egyre több turistát vonzanak
Bali festői szépségű tájai egyre több turistát vonzanak


Art Center Bali szigetén
Art Center Bali szigetén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: