2011-08-25 14:37:31• hírek • Póti Orsolya

Üdítő kerékpáros kirándulás Egerbe és környékén

Az egri vár, a Szalajka vízesés, a Bükk fennsík és még számtalan látnivaló és kikapcsolódási lehetőség vár rád, ha részt veszel az EKE által szervezett több napos kerékpár kiránduláson szeptember 2-5. között.

Az EKE ezúttal egy hosszabb távú kerékpáros kirándulást szervez mindazoknak, akik szívesen ellátogatnának Egerbe és környékére, megcsodálnák az egri várat, lazítanának a környék legjobb termál fürdőiben és tekernének egy nagyot az Eger melletti Szalajkán, valamint Szilvásvárad környékén a Bükkben.

A rendezvény nem egy megerőltető túra lesz, hanem egy szórakozással, városnézéssel egybekötött kerékpáros kirándulás, melynek lényege nem a verseny, hanem az, hogy a kirándulók, minél többet lássanak a környékből.

A résztvevők szeptember 2-án, péntek délelőtt 7 óra 30 perckor találkoznak a Lükő Béla Kórház előtti parkban, a Petőfi szobornál, és innen indulnak útnak kerékpárral Fehérgyarmatig, ahonnan vonattal utaznak tovább Eger állomásáig. A vonatjegy Magyar Igazolvánnyal rendelkezőknek csupán 10 lejbe (630 ft) kerül jövet-menet, azoknak viszont, akiknek nincs igazolványuk a teljes árat - körülbelül 100 lejt - kell fizessenek. A kerékpár szállítása egységes áron jövet menet 30 lejbe kerül. Szállás magánháznál van, ami kb. 40 lej éjszakánként egy főnek. A környéken több helyen is olcsó napi menü kapható.

Szalajka völgyében
A Szalajka völgyében

A kerékpárosok Egertől számos kirándulási lehetőség közül választhatnak. Eltekerhetnek a 7 kilométerre fekvő Egerszalókig, vagy a 17 kilométerre fekvő Bogácsig, ahol termál fürdő várja őket, vagy Szilvásvárad, a Bükk fennsík felé vehetik az irányt vonattal. A környék lehetőséget nyújt egy kiadós, élménnyel teli biciklizésre, hiszen számos gyönyörű kirándulóhely található itt. Ilyen például a Szalajka-völgye, ahol a Szalajka-vízesést és az ősember barlangot csodálhatják meg a kirándulók.

A résztvevők eldönthetik a hazaindulás időpontját, akár már szeptember 4-én is hazautazhatnak.  A részlelekről érdeklődjön Vadady Gyula szervezőnél a 0758-435-763-as telefonszámon.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: