2010-07-21 16:11:17• hírek • Szatmár.ro

Uborka, ingyen

Rengeteg az uborka, akár ingyen is adják a termelők.

Az élelmiszerpiacokon az utóbbi időben jelentősen visszaesett az uborka ára, aminek a nagy felhozatal az oka: Szatmár megyében jelentősen megnőtt az ezzel a zöldséggel foglalkozók száma, a magyarországi felvásárló érdeklődésének tulajdoníthatóan. Egy kiló salátauborkát akár 80 baniért is meg lehet vásárolni a piacon, de, akinek türelme és ideje van, az akár ingyen is hozzájuthat az uborkaföldek szélén.

Miközben a csemegeuborkáért kilónként 147 forintot fizet a felvásárló cég, a nagyméretű, legutolsó osztályba tartozó zöldségek kilóját 5 forintért veszi - a termelők szerint ennyiért nem is érdemes átadni. Több, Halmi községbeli gazdálkodó a munkásainak adta a nagyobb méretű uborkákat, hogy azok a piacon mellékkeresetre tegyenek szert az eladásából.

Vannak, akik a rászorulókat támogatják a salátauborkával: Kiss Csaba, mezőgazdasági vállalkozó összesen 1800 kilogramm zöldséget adott és ad át a halmi árvaháznak, és további két tonna uborkával támogatja a nagykárolyi idősotthont.
- Két tonna uborkáért száznegyven lejt kapnék, amiért nem is érdemes leszedni. Mivel mégsem hagyhatom a tövén a zöldséget, úgy gondoltam, a rászorulók támogatása a legésszerűbb megoldás - mondta el a halmi gazda.


A nagyobb uborkáknak nincs ára
A nagyobb uborkáknak nincs ára


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: