2012-06-11 16:08:50• hírek • Kocsis Zoltán

USL: az RMDSZ-ben igazi profik vannak

Érdekes élményekkel gazdagodhatott az az újságíró, aki hétfő délután részt vett a Szociál-Liberális Szövetség (USL) sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentették a vasárnapi helyhatósági választásokon aratott elsöprő győzelmüket.

A délután 15.00-re meghirdetett sajtótájékoztató közel fél órás késésessel vette kezdetét. A szót Valer Marian szenátor, az USL Szatmár megyei elnöke vette át. Oscar-díj átadáskor megszokott köszönetnyilvánítási hullám vette ekkor kezdetét, amelyet Adrian Stef, Dorel Coica és Ovidiu Silaghi is tovább vitt.

Noha a hivatalos szavazatszámlálás még közel sem ért véget - a Megyei Választási BIzottság hétfő délután 19.00 körülre ígért eredményt -, Adrian Stefet már mint a Szatmár Megyei Tanács elnökét mutatták be. „Mindenki elnöke szeretnék lenni, becsületes, korrekt és őszinte", mondta. Coica kijelentette, hogy durva kampányt sikerült megnyerniük. Bár azt felejtette hozzátenni, hogy ebben a történetben ő volt a bagoly és semmiképpen nem a veréb. „Nemzetiségtől, vallástól függetlenül Szatmárnémeti minden lakosát szolgálni fogom", mondta.

Sajtótájékoztatót tartott az USL

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az USL szövetség összesen 28 polgármesteri hivatalt nyert meg a megyében, majd Marian nem állhatta meg, hogy oda ne szúrjon egy kicsit koalíciós partnerének, mondván, hogy ebből 19-et mégiscsak a PSD szerezte meg. Ugyanannyit, mint az RMDSZ - bizonyítván, hogy Szatmár megyében továbbra is a legerősebb politikai párt. További kilenc önkormányzat élére került PDL, egy-egy helyre pedig MPP-és és PP-DD-és polgármester. „Polgármestereink száma tovább növekedhet, mert több PDL-és polgármester ellen is eljárás folyik", tette hozzá Marian.

„Célunk, hogy minél szorosabb együttműködést folytassunk az RMDSZ-el, mert ott igazi profik és gerinces emberek tevékenykednek", jegyezte meg Marian a sajtótájékoztató végeztén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: