2010-06-11 09:39:11• hírek • Szatmar.ro

Lemaradók válogatottja

Beckham: merre vagy, Dél-Afrika
Beckham: merre vagy, Dél-Afrika

A világ legjobbjai készülnek a vb.-re, ám sztárok tömkelege maradt le az eseményről.

Már csak néhány óra választ el minket a 19. labdarúgó világbajnokság nyitó meccsétől, amelyen a házigazda Dél-Afrika Mexikóval csap majd össze.

Az már csak természetes, hogy a labdarúgás legnagyobb ünnepén mindenki ott szeretne lenni, a legnagyobb sztároktól kezdve a kiugrási lehetőséget kereső, szerényebb képességű futballistákig. Egyeseknek azonban idén nem adatott meg a lehetőség, ezért döntöttünk úgy, csokorba szedjük őket, összeállítva egy csapatot. Aztán kiderült, oly sokan vannak, hogy két válogatottat is össze lehet rakni (sőt, a kispadra is kerültek néhányan), két különböző szelektálási elv mentén: a sérültek és a kegyvesztettek csapatát.

A sérültek közül egyesek, mint Beckham, Djourou, Rolfes vagy Davies, már hónapok óta tudták, hogy nem lehetnek ott a tornán, így volt idejük feldolgozni azt. Mások ellenben, mint például Adler, Westermann, Ferdinand, Mikel, Ballack vagy Nani, csak a torna előtti hetekben szereztek komoly sérülést. A csapatból kimaradt Drogba, Pirlo, Robben és Cardozo, mivel az ő szereplésükre még van remény és a szövetségi kapitányok sem mondtak le róluk.

A másik csapatba olyan sztárok kerültek, akik, bár egészségesek, sőt, a formájukkal sincs különösebb gond, mégis kimaradtak a keretből. Egyesek, mint Frey vagy Kurányi, nincsenek jóban szövetségi kapitányukkal, Raymond Domenech-el illetve Joachim Löwwel. Másokról, és itt az összes többi érintettet fel lehetne sorolni, valamilyen okból úgy döntött a szakvezetés, hogy nem tudnak a csapat segítségére lenni. Bridge pedig azért mondta le a szereplést, mert nem akart együtt játszani azzal a Terryvel, aki elszerette tőle a menyasszonyát.

Bár az összeállítás némileg szubjektív és a teljesség igénye nélkül készült (értsd, lehet, hogy valakiről megfeledkeztünk), úgy véljük, minkét gárda BL-esélyes lenne. Kár, hogy nem láthatjuk őket Dél-Afrikában!

Sérültek:
René Adler (Németország/Leverkusen) - Heiko Westermann (Németország/Schalke), Rio Ferdinand (Anglia/Manchester United), Johan Djourou (Svájc/Arsenal), Jose Bosingwa (Portugália/Chelsea)- David Beckham (Anglia/Milan), Michael Essien (Ghána/Chelsea) Michael Ballack (Németország/Chelsea), Nani (Portugália/Manchester United) - Marco Streller (Svájc/Basel), Charlie Davis (Egyesült Államok/Socheaux)
kispad: Simon Rolfes (Németország/Leverkusen), John Obi Mikel (Nigéria/Chelsea), Miroslav Karhan (Szlovákia/Mainz)

kegyvesztettek:
Sebastien Frey (Franciaország/Fiorentina) - Wayne Bridge (Anglia/Manchester City), Philippe Mexes (Franciaország/Roma), Gabriel Milito (Argenmtina/Barcelona), Javier Zanetti (Argentína/Inter) - Esteban Cambiasso (Argentína/Inter), Marco Senna (Spanyolország/Villarreal), Samir Nasri (Franciaország/Arsenal), Ronaldinho (Brazília/Milan) - Pato (Brazília/Milan), Marco Borriello (Olaszország/Milan)

kispad: Mickaël Landreau (Franciaország/Lille), Onyekachi Apam (Nigéria/Nice), Theo Walcott (Anglia/Arsenal), Fabio Grosso (Olaszország/Juventus), Lisandro Lopes (Argentína/Lyon), Thorsten Frings (Németország/Werder Bremen), Kevin Kuranyi (Németország/Schalke), Joao Moutinho (Portugália/Sporting Lisszabon), Karim Benzema (Franciaország/Real Madrid)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: