2010-09-15 20:04:06• hírek • Szatmár.ro

U16: indul a bajnokság

Pénteken játssza első mérkőzését a megyei U16-os fociválogatott.

A FRF (Román Labdarúgó Szövetség) utánpótlásprogramja keretében a héten kezdetét veszi a megyék ifjúsági labdarúgóválogatottainak bajnoki címért való küzdelme - a Szatmár megyei csapat pénteken, 14 órakor játssza első találkozóját, a szomszédos Máramaros megyei gárdával.

A Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (MLE) legutóbbi közgyűlésén Csík Tibort, az Olimpia és a Steaua egykori, híres hátvégdjét jelölte ki az U16-os válogatott szakvezetőjének, aki az elmúlt hetekben a megyei ifjúsági bajnokság meccsein végzet megfigyelést és szervezett több válogatót. Amint azt portálunk kérdésére Csík elmondta: 25 játékosból tevődik össze a keret. A csapat túlnyomó többségét a Somesul és Olimpia fiataljai képezik, de Sárközújlakról és Mezőfényről is vannak játékosok a gárdában.

- A Román Labdarúgó Szövetség francia modell alapján vette át ezt a módszert. Kizárólag tizenöt évesek játszhatnak a megyei válogatottban, és csakis a 4-4-2-es taktikai felállást lehet alkalmazni. A cél nem az, hogy egy ütőképes, összeszokott csapatot neveljünk ki, hanem az, hogy egyéni tehetségeket kutassunk fel magyarázta el Csík, hozzátéve: a bajnokság két idényét ősszel játsszák le, tavasszal aztán a csoportok élbolyában helyet foglaló csapatok játszanak egymással. Szatmár megye Kolozs, Krassó-Szörény, Bihar és Szilágy megyékkel van még egy csoportban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: