2020-07-29 10:40:01• hírek • Agerpres

Tătaru: Az új korlátozásokat azokon a területeken fogják bevezetni, ahol gócpontok vannak kialakulóban

Az új koronavírus terjedésének megakadályozását célzó intézkedéseket fog hozni a kormány a következő napokban – jelentette be kedd este Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

Tătaru a Digi 24-nek adott interjúban közölte: kormányhatározatban foglalják össze azokat az ajánlásokat és korlátozó intézkedéseket, amelyeket a megyei katasztrófavédelmi bizottságok fognak majd alkalmazni azokon a területeken, ahol fertőzési gócok alakultak ki.

Az érintett területeken 23 órától reggelig zárva tartanak a vendéglők és kocsmák, a strandokon távolságot kell tartaniuk azoknak, akik nem egy családhoz tartoznak, és kötelezővé válik a maszkviselés a nyílt, de zsúfolt helyeken is, például piacokon. Az erre vonatkozó döntéseket az érintett megyék katasztrófavédelmi bizottságai hozzák meg a helyi szükségletek függvényében, és a belügyi szervek fogják felügyelni a szabályok betartását.

Az Országos Katasztrófavédelmi Bizottság (CNSU) kedden fogadta el a 37-es határozatot, amely értelmében bizonyos időszakokban, a megyei közegészségügyi igazgatóság jóváhagyásával és a megyei katasztrófavédelmi bizottság rendelete alapján kötelezővé tehetik a maszkviselést nyílt területeken is.

Ugyanezen határozat alapján indokolt esetben bevezethető az a szabály, hogy a strandokon csak családtagok tartózkodhatnak egymástól 2 méternél kisebb távolságra, a teraszok és szórakozóhelyek pedig zárva tartanak 23 és 6 óra között.

A CNSU határozatában foglaltakat szerdai ülésén vitatja meg a kormány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: