2018-12-03 14:25:26• hírek • MTI

Tyson Fury boxoló 9 millió euróval segít a rászorulókon

Foto: sportsnet.ca (Damian Dovarganes/AP)
Foto: sportsnet.ca (Damian Dovarganes/AP)

Tyson Fury szombaton Los Angelesben lépett kötelek közé, hogy elhódítsa a nehézsúlyú világbajnoki címet az amerikai Deontay Wildertől.

A brit bokszoló kétszer is padlózott, ennek ellenére nem kapott ki, az összecsapás döntetlennel végződött, a bajnoki öv így Wildernél maradt. Fury a küzdelem után közölte, hogy a teljes fizetését – 8 millió fontot (9 millió euró) – felajánlja egy hajléktalanokat segítő szervezetnek.

 

„A szegényeknek adom és otthonokat építek a hajléktalanok számára” – mondta a nemes gesztusról az öklöző. „Nem igazán tudom használni, nem foglalkoztat, hogy milliomos vagy milliárdos vagyok. Bokszoló vagyok, nem üzletember.”

 

Szombati visszatérése előtt nehéz időszakon ment keresztül a 30 éves sportoló, alkohol- és kábítószerproblémái mellett mentális gondjai is voltak, azonban ez már a múlté: „Kinyílt a szemem, sok dolog megváltozott, úgy érzem, jobb ember lettem.”

 

Fury Párizsban él feleségével és négy gyermekével és a jótékony felajánlás után arról kérdezték, miért nem a családjának adja a pénzt: „Úgy gondolom, minden gyereknek elő kell teremtenie a saját pénzét az életben, egyébként nem fogja értékelni. Más pénzét nagyon könnyű költeni, én ezért megdolgoztam és vérrel fizettem. A gyerekeimnek meg kell találniuk a saját útjukat az életben, nem szeretném, hogy az én nevemből éljenek, az túl könnyű lenne. Mindenért keményen megdolgoztam.”

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: