2008-12-15 21:54:53• hírek • Szatmár.ro

Tvrtko és Szenczy Szatmárnémetiben

Óriási sikert aratott Vujity Tvrtko, a TV2 riportere és Szenczy Sándor, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat vezetője Szatmárnémetiben.

A hétfő esti előadáson zsúfolásig telt a szatmárnémeti baptista gyülekezet István téri imaterme. A riporter-lelkipásztor páros a "mindennapok hőseit" bemutató történeteket osztottak meg a hallgatósággal, míg Tvrtko a riporter szemszögéből "tálalta" a történeteket, addig Szenczy arra próbált rávilágítani, hogy a hit a legkilátástalanabb helyzetekben is erőt ad a túléléshez, hiszen aki a hitét elveszíti az mindet elveszített.

Történeteikkel elgondolkodtatták illetve remek előadásmódjukkal megnevettették a közönséget. Ahogy az kiderült, túl vannak körülbelül 200 előadáson. Elmesélték észak-koreai élményeiket, annak elképesztő politikai rendszerét. Arról is beszámoltak, amikor Csecsenföldön jártak, és a háborús események közepette egyik fiatal munkatársukat lelőtték, egy másik kezét pedig levágták, bár ők segélyszállítmánnyal, segíteni érkeztek a városba.

"Az igazsághoz vezető út, néha hazugsággal van kikövezve"- osztotta meg egyik saját bölcsességét Tvrtko a hallgatósággal. Mondta ezt annak a történetnek a kapcsán, amikor ő maga és operatőr társai orvosnak adták ki magukat, hogy bejuthassanak egy etiópiai lepratelepre. Ehhez hasonló izgalmas, megdöbbentő, nem mindennapi történetekről számolt be a két előadó.

Az előadás végén egy videóbejátszásban Tvrtko egy Szomáliában rekedt, magyar származású lány megindító történetét nézhették végig a résztvevők, végül pedig kérdéseket lehetett feltenni az előadóknak, illetve dedikálásra is sor került.

A riporter-lelkipásztor páros a "mindennapok hőseit" bemutató történeteket osztottak meg a hallgatósággal

Zsúfolásig telt a szatmárnémeti baptista imaház

Megdöbbentették a hallgatóságot az élménybeszámolók

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: