2017-01-02 08:44:13• hírek • Kocsis Zoltán

Tűzvész lett a tűzijátékból

Hiába a pirotechnikai eszközök forgalmazásának és használatának tilalma és hiába a szakemberek folyamatos figyelmeztetése: a petárdák, rakéták és jó ég tudja mi minden évről évre előkerülnek szilveszterkor. Mózesfalván jókora tűzvész és komoly anyagi kár lett a következménye. Hatalmas tűz volt az óév utolsó napján Turcon is.

Rendkívül mozgalmasra sikerült a 2016-os esztendő utolsó napja, pontosabban utolsó éjszakája a szatmári készenléti felügyelőség szakemberei számára. Az első riasztást 22.00 órakor kapták, amikor lángra kapott egy építkezési lerakat Turcon. A helyszínre érve aztán kiderült, nem csak a lerakat ég, hanem öt szénakazal is a közelben. Összesen mintegy 1500 négyzetméteres területen.

Öt autóval összesen harminc tűzoltó közel öt órán keresztül küzdött a nagy kiterjedésű, intenzív tűzzel, amíg sikerült megfékezni. Szerencse, hogy a festékraktárat nem érték el a lángok...

A tűzoltóság szakemberei szerint a tüzet a raktár elektromos hálózatában fellépő rövidzárlat okozta.

Egy perccel az év vége előtt érkezett egy másik riasztás Mózesfalváról, ahol egy csűr és egy istálló tetőszerkezete égett. A helyi önkéntes alakulat tagjainak segítségével sikerült megmenteni az istállót és a környező házakat, de így is a tűz martalékává vált a csűr, benne jelentős mennyiségű szénával, szalmával és egyéb javakkal, valamint az istálló tetőszerkezete.

A tüzet egy, a csűr közelében használt pirotechnikai eszköz okozta...

Szombat délután Nántűre is ki kellett szállniuk a tűzoltóknak, ahol egy személygépkocsi kapott lángra egy rövidzárlat miatt. Kiégett a motor és az utastér.

Szerencsére egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: