2015-10-09 09:15:37• hírek • Kocsis Zoltán

Tűzvédelmi gyakorlat a Sárerdőn

Fél hektáron égett az avar, robbanószerek robbantak fel több személyt megsebesítve.

Fél hektáron égett az avar, ezért három tűzoltóautó vonult fel csütörtökön a Sárerdőre, ahol több robbanás is történt, megsebesítve az oltásban részt vevő tűzoltókat. Mindez szerencsére csak oltási gyakorlat volt, melyen a szakemberek mellett a helyi és megyei önkormányzat képviselői is részt vettek.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségét délelőtt 11.00 órakor értesítették a tűzesetről. Az egységek két autóval siettek a helyszínre, ahol megállapították, hogy mintegy fél hektáron ég az avar, de nagy a veszélye, hogy a lángok átterjedjenek a fák koronáira is. A helyzet komplexitása miatt egy újabb autót kértek a nagykárolyi kollégáktól.

Az oltásban természetesen részt vettek a rendőrség és a csendőrség munkatársai, valamint a mikolai és a lázári önkéntes tűzoltók is. Riasztani kellett továbbá a tűzszerészeket és a SMURD rohammentőit is, mert a forgatókönyv szerint felrobbant néhány, a második világháborúból hátramaradt robbanószer, három tűzoltót megsebesítve.

„A gyakorlat célja elsősorban az volt, hogy ellenőrizzük, a különböző egységek miként tudnak együtt dolgozni és fejlesszük ezt az együttműködést. Szintén fontos, hogy teszteltük az operatív mentési tervet, a megszerzett tapasztalatok alapján pedig igyekszünk javítani rajta", magyarázta a csütörtöki gyakorlat célját Dan Gheorghe parancsnok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: