2006-07-18 16:19:57• hírek • Noemi Brigitta Boros

A tűzoltók barátai

ttoronykJúlius 17 és 21 között diáktűzoltók versenyeznek a nemzetközi döntőbe jutásért.

 Július 17-én, hétfőn vette kezdetét és péntekig tart az a vetélkedő-sorozat, amelynek országos szakaszát Szatmárnémetiben rendezték meg. A vetélkedő-sorozat a Tűzoltók barátai nevű országos diáktűzoltó-verseny országos döntője, amelyen hat fiú- és hét lánycsapat vesz részt. A Szatmár megyei diáktűzoltók mellett részt vesznek a versenyen a Bihar-, Arad-, Fehér-, Arges- és Valcea megyéből érkezett diáktűzoltó-csapatok is. A rendezvény szervezői a Nevelési- és Kutatási Minisztérium, a megyei tanfelügyelőségek, a Sürgősségi Helyzetek Főfelügyelőségének, megyei kirendeltségeinek és a helyi közigazgatás szerveinek védnöksége alatt.

A Tűzoltók barátai elnevezésű rendezvénynek nevelő célzata van, szeretnék a diákokat arra nevelni, hogyan ismerjék fel a vészhelyzeteket, hogyan cselekedjenek ésszerűen hasonló esetekben, szeretnének a résztvevő diákokban olyan morális- és erkölcsi tulajdonságokat kialakítani, mint a kezdeményezés, csapatszellem, bátorság, határozottság, helyes gondolkodás- é viselkedés, és szeretnék még több diák figyelmét felhívni a Tűzoltók barátai elnevezésű programra.

A július 17 és 21 között tartó versenysorozaton a diáktűzoltó-csapatok több versenyen kell megmérettessenek, előbb egy elméleti vizsgán kell átessenek, ezt követően pedig ügyességi akadály-pálya, valamint 400 méteres akadálypályás váltófutás vár rájuk. A verseny során a diákokat semmilyen veszély nem fenyegeti, mivel a zsűri tagjain, a bizottsági tagokon és szakértőkön kívül egy orvos is figyel rájuk.

A verseny tétje nagy, ugyanis a győztes csapat fogja képviselni Romániát a Svédországban megtartandó nemzetközi diáktűzoltó versenyen 2007-ben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: