2013-06-27 17:25:00• hírek • Szatmár.ro

Tűzoltósági gyakorlatot tartottak

Nagyszabású tűzoltósági gyakorlatra került sor a Sam Mills gabonafeldolgozóban.

Először egy kisebb tűz keletkezett, ami továbbterjedt a gabonát tartalmazó silók felé, két személy meg is sérült - eszerint a forgatókönyv szerint zajlott a csütörtök délben megtartott tűzoltósági gyakorlat. Mint Dan Gheorghétól, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének ideiglenes vezetőjétől megtudtuk, a felügyelőség negyedévente tart egy-egy nagyobb gyakorlatot - ilyen volt a csütörtöki is.

A képzeletbeli lángok oltását először a gyár tűzoltói kezdték, de értesítették a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársait is. Sorra érkeztek a tűzoltóautók a batizi úton található üzembe, majd a turci és avasfelsőfalui lánglovagok is bekapcsolódtak az oltásba. Egy SMURD-os rohammentő is a helyszínre érkezett, ugyanis két munkás megsérült - persze ez is a gyakorlat része volt.

Dan Gheorghe elmondása szerint mivel a gabona viszonylag könnyen lángra lobban, így fontosnak érezték, hogy leteszteljék: mennyire operatívan tudnának akcióba lépni egy valós vészhelyzet esetén.

A tűzoltók egyébként a következő nagyszabású gyakorlatukat a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégiumban fogják tartani, a pontos dátum azonban még ismeretlen.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: