2018-12-07 13:54:52• hírek • Bede Emőke

Tűzoltósági gyakorlat: robbanás történt egy olajgyárban

Jobb félni, mint megijedni – tartja a mondás, a tűzoltóság pedig ennek jegyében szeret felkészülni a váratlan helyzetekre. Épp ezért tartottak pénteken gyakorlatot egy olajgyárban, melyben pillanatok alatt hatalmas pusztítást végezhetne egy tűzvész.

A gyakorlat forgatókönyve szerint egy nagykárolyi olajgyárból fut be a vészhívás, melyben arról értesítik a lánglovagokat, hogy tűz ütött ki az épületben és odabent rekedt négy személy. A helyzetet tovább súlyosbítja az is, hogy a helyiségben felszabadult gőzök miatt a tűz rendkívüli gyorsasággal terjed egyik pontról a másikra. A cél: minél előbb megfékezni a lángokat, még az előtt, hogy porig égne az egész olajgyár. Röviden így lehetne összefoglalni az a gyakorlatot, melyet pénteken 11 órakor szervezett a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség a nagykárolyi Ardealul gyár segítségével. Az akcióban nem csak a 25 lánglovag vett részt, hanem a rendőrség, a csendőrség és a mentőszolgálat is, illetve kipróbálhatta magát a cég saját tűzoltócsapata is.






Nem ez volt az utóbbi időben az egyetlen gyakorlat, melyet az ISU tartott, legutóbb november végén tették próbára tudásukat. A szimuláció kerettörténete a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtéren zajlott, ahol egy technikai probléma lépett fel, valamint találtak egy gazdátlan, gyanús táskát. Ekkor értesítették a tűzoltóságot és a mentősöket is. A mostani helyzethez hasonlóan akkor is tökéletesen látták el feladatukat, így bátran reménykedhetünk benne, hogy éles heyzetben is haosnló hatékonysággal sikerülne megakadályozni egy katasztrófát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: