2009-03-26 14:29:37• hírek • Balogh Anita

Tűzoltósági gyakorlat

Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének Szamos nevű alakulata helyszíni gyakorlatot tartott a vetési Unicarm kft. udvarán.

A rendszeres, negyedéves gyakorlat - amelyre minden alkalommal a sajtó képviselőit is meghívják -  forgatókönyve szerint egy felrobbant hűtőszekrény miatt tűz keletkezett az üzem raktárában, és két dolgozó kivételével az épületből mindenki ki tudott menekülni.

 

 

A több szirénázó autóval kivonult tűzoltóknak úgy kellett végrehajtaniuk a gyakorlatot mintha éles helyzetben lennének. A raktár tetején és belsejében szimulált tűzet gyors iramban sikerült eloltani, majd a rohammentősök segítségével kimentették a két bennragadt freon-mérgezést szenvedett áldozatot. Az eredményesen kivitelezett gyakorlat után a tűzoltók megtekintették a kft. új termelési egységének épületét, hogy vészhelyzet esetén, ha hirtelen tűz ütne ki, könnyebben megfékezhessék azt.

A nyár folyamán a megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége újabb bemutatót tervez, ami az erdőtüzek megfékezésére fog irányulni, és magyarországi valamint ukrajnai kollégáikkal közösen fogják végrehajtani.

A képre kattintva elérhető a képgaléria

A tűzoltók két embert kellett kimentsenk a raktárépületből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: