2009-03-05 11:56:04• hírek • Czinzel László

Tűzoltók állították meg a hulló vakolatot

A Traian sugárút egyik tömbházáról nagyobb vakolat-darabok kezdtek hullani a járdára, ezért a tűzoltók kellett közbelépjenek, hogy eltávolítsák az épületről a veszélyt jelentő darabokat.

Csütörtök délelőtt kaptak riasztást a tűzoltók, miszerint a Traian sugárút 2. szám alatt található egyik tömbházról vakolat-darabok kezdtek hullani, melyek veszélyt jelentenek a járdán közlekedőkre. A helyszínre érkező katasztrófavédelmi szakemberek azonnal lezárták a veszélyesnek minősített járda-részt, és elkezdték a még fenn maradt, instabil vakolat eltávolítását.

Aurel Ulici, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének sajtóreferense a Szatmár.ro kérdésére elmondta: a vakolat-darabok valószínűleg már egy ideje instabilan álltak, s ennek oka, hogy a régi tömbházat nem tartották megfelelőképpen karban.

A Polgármesteri Hivatal néhány évvel ezelőtt elindított egy veszélytelenítési akciót, melynek során a városközpont több épületéről ipari alpinisták eltávolították az instabilan álló, veszélyt jelentő darabokat. Most úgy tűnik, azóta újabb épületeken is el kellene végezni ezt a munkát.

A tűzoltók közbelépésére volt szükség

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: