2016-09-13 15:00:54• hírek • Szatmár.ro

Tűzoltók Napja díszszemlével és látványos mentési gyakorlattal

Kedd délelőtt a Szatmár Megyei Múzeum előtti téren ünnepelte a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége a Tűzoltók napját. Az ünnepség keretében tartott díszszemlén megismerkedhettünk a lánglovagok járműveivel, a mentési gyakorlaton pedig kiderült, hogy mennyire operatívan zajlik a mentés a közúti balesetet szenvedett személyek esetében.

A Szatmár Megyei Múzeum előtti téren gyűltek össze a Szamos Sürgősségi Helyezetek Felügyelőségének munkatársai, hogy megünnepeljék a Tűzoltók napját. Természetesen az eseményt számtalan kíváncsi gyermek követte figyelemmel, de jelen volt Radu Bud prefektus, Altfatter Tamás alprefektus, Pataki Csaba, a megyei tanács elnöke és Kereskényi Gábor polgármester is, hogy kifejezzéák tiszteletület az életmentők nemes munkája iránt.

A rendezvény keretében került sor az idei előléptetésekre, valamint most osztották ki a felügyelőség által szervezett sporteseményeken szerzett díjakat is.

Az érdekesebb rész azonban ez után következett. Fúvószenekar zenéjére vonultak fel a tűzoltóság munkatársai, a SMURD-különítmény tagjai, a különböző méretű tűzoltóautók, mentőautók, és megmutatták azokat a csónakokat is, amelyeket vízből való mentés esetében használnak. A diszszemlén a legkülönlegesebb talán az a lóvontatta, több mint 100 éves technológiát idéző tűzoltó-alkalmatosság volt, amelynek segítségével még kézi szivattyúzással juttatták a vizet a tűzfészekbe.

A díszszemle után a gyerekek számára még izgalmasabb rész következett. A téren egy tömegbalesetet imitálva helyeztek el autókat, amelyekből az egyik lángra is lobbant. A helyszínre érkező tűzoltók pedig amellett, hogy megfékezték a tüzet, kiszabadították a roncsok közül a sérülteket. Speciális felszerelésüknek köszönhetően pár perc alatt a gépjármű tetejét úgy bontották le, mintha az egyszerű konzervdoboz lett volna. Nem csoda hát, hogy a gyerekek leesett állal követték a bemutató minden mozzanatát.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: