2015-10-13 11:57:26• hírek • Szatmár.ro

Tűzoltó-felszerelésbe bújtak az óvodások

Kedden 10 órától óvodások lepték el a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségét a nyílt nap alkalmából.

Hatalmas élmény volt a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének nyílt napja a résztvevő gyerkőcöknek. Ottjártunkkor a 6-os számú Óvoda 32 kicsiny tanulója ismerkedett a tűzoltók munkájával és felszereléseikkel. Felpróbálhatták a nehéz sisakot, a tűzoltók kabátját és kézbe vehették a szintén súlyos tömlőt, amivel a lánglovagok a vízsugarat célzottan tudják a tűzfészekbe irányítani.

Ennél is izgalmasabb volt a rövid bemutató, amikor egy tőzoltó élesben is bemutatta, hogyan dolgoznak és mentenek életet a lángok megfékezésével.

A nyílt napra a katasztrófa-megelőzés nemzetközi napja alkalmából került sor. Az ENSZ ugyanis 2009. december 21-én katasztrófa-megelőzési nemzetközi nappá nyilvánította október 13-át, másrészt pedig Romániában 2011. óta minden olyan alkalommal, amikor valamely hónap 13-a keddre esik, akkor a megelőzés napját ünneplik a tűzoltók.

Az óvodásoknak tartott bemutató mellett a tűzoltók szórólapokkal is készültek a keddi napra - ezekkel a lakosság figyelmét arra hívták fel, hogy hogyan lehet a legkönnyebben elkerülni a gyakori katasztrófa-helyzeteket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: