2013-04-16 13:15:31• hírek • Kocsis Zoltán

Tűzoltóautót vásárolt Sárközújlak

A sárközújlaki önkéntes tűzoltók csapata nyár elején részt vesz az Aranyosmeggyesen az önkéntes tűzoltók számára megszervezendő versenyen.

Ausztriából vásárolt, remek technikai állapotban lévő tűzoltóautót vásárolt a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal. Néhány hónapon belül ez immár a második hasonló beruházása a helyi önkormányzatnak, hisz január elején egy modern buszt vásároltak 6500 euróért, szintén Ausztriából.

„Eddig is volt egy tűzoltóautónk, ám olyan műszaki állapotban van, hogy jelen pillanatban alig vánszorog. Ráadásul ki van lyukadva a víztartálya, úgyhogy oltáshoz használhatatlan", mondta a Szatmar.ro-nak Piricsi Artúr polgármester.

A szombaton, április 13-án megérkezett Steyer 92 típusú új autó természetesen nem vadiúj - az sok tízezer euróba kerülne. A szigorú ausztriai szabályoknak megfelelően azonban évente műszaki vizsgának vetették alá, úgyhogy kijelenthető: megfelelő állapotban van. Ezt igazolja, hogy alig 24.800 kilométert tettek meg eddig vele. A háromezer literes tartállyal ellátott autóért 50.000 lejt, azaz közel 11.330 eurót fizetett az önkormányzat. „Egy három évvel fiatalabb autó már 18.000 euróba került volna", magyarázta Piricsi.

Az újonnan vásárolt autót a helyi önkéntes tűzoltócsapat használja majd. Ennek parancsnoka Lázár Mihály, aki a helyi katasztrófavédelmi felügyelet második számú parancsnoka is egyben - főparancsnoka ugyanis a mindenkori polgármester. Az önkéntes tűzoltók csapatának kilenc tagja van jelenleg és további jó hír számukra, hogy folyamatban van a modern felszerelés, öltözék beszerzése is.

„Szeretnénk a régi autót is felújítani, amennyire csak lehet. Célunk, ha ne adj Isten úgy alakul, akkor két tűzesethez is ki tudjunk vonulni egyszerre. Remélem, a beruházásokkal, modernizálásokkal operatívabbakká tudunk válni", jelentette ki Piricsi Artúr polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: