2018-11-08 09:10:13• hírek • közlemény

Tűzoltóautót kapnak a királydaróci tűzoltók

A két fél partnersége 20 éve kezdődött.
A két fél partnersége 20 éve kezdődött.

A Hans Lindner Alapítvány közvetítésének köszönhetően a bajorországi Arnstorf városának önkéntes tűzoltósága és a szatmári tűzoltóság közötti partnerség már 20 éve tart, mely által Szatmárnémeti tűzoltóautókat, baleseti roncsvágó felszereléseket és a folyókból való mentéshez szükséges felszereléseket kapott adományba.

Most újabb fejezetéhez érkezik ez a kapcsolat: egy tűzoltóautót ajánlanak fel újra, mely ezúttal Királydarócra fog jutni. Ez a Szatmár megyei település távol esik mind Szatmárnémetitől, mind Nagykárolytól, nem rendelkezik kellő felszerelésekkel, így  tűz esetén nehéz helyt állnia a helyi önkéntes tűzoltó csapatnak, amíg a profik megérkeznek a városokból. A királydaróci tűzoltóalakulat ezúttal teljes tűzvédelmi felszerelést, munkaruházatot is kap adományba.
 

A helyzethez igazodva Balogh Daniel polgármester hónapokkal ezelőtt nekilátott az érkező tűzoltóautónak garázst, illetve az önkéntes tűzoltóknak speciális őrhelyet építeni.
 

Az ünnepélyes átadás péntek délelőtt lesz, Királydarócon, melyre számos vendéget hívott meg a helyi polgármester. Erre a díszes alkalomra eljönnek még: Stefanie Lindner, aki a Lindner családot képviseli, Patrick Ossiander, Stefanie férje, aki egyben a Lindner mezőgazdasági projekteket igazgatja és Moritz Graf van Deym, arnstorfi tanácsos, illetve az ottani önkéntes tűzoltók parancsnoka és Caritas igazgató, Helmut Schaitl, az arnstorfi Lindner- idősotthonnak és -képzési központnak az igazgatója, és még 10 arnstorfi önkéntes tűzoltó, akik beavatják a helyi önkéntes tűzoltókat a speciális jármű rejtelmeibe.
 

Ittlétük alkalmával az arnstorfi tűzoltók meglátogatják a szatmári tűzoltóságot, a Tűzoltótornyot, a Római Katolikus Püspöki Palotát és ismerkedni fognak a Hans Lindner Alapítvány tevékenységeivel, a Lindner család mezőgazdasági farmjaival és találkozni fognak a szatmárnémeti Caritas vezetőségével is, de meglátogatnak majd olyan szatmár megyei vállalkozókat is, akiknek a cég fejlődéstörténete összefüggg a Hans Lindner Alapítvány 25 éve tartó, vállakozásindító és -fejlesztő Hospitanten-programjával.
 

Mindez bizonyíték arra, hogy ott, ahol egy jó dolog megvalósul, ott további jó dolgok és megvalósítások is következnek, ami reményre adhat okot és bátorít a cselekvésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: