2017-04-12 09:54:32• hírek • Agerpres.ro

Tűzoltó épít házat az otthonát elveszítő férfinak

Tűzoltó segít házat építeni egy 65 éves urikányi férfinak, akinek decemberben leégett az otthona - tájékoztatott a Hunyad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU). 

A Hunyad megyei Hobicaurikány (Uricani) 65 éves lakójának december végén égett le a háza, ezt követően tűzoltó szomszédja és annak édesanyja segített neki átvészelni a telet.

"Sajnos utcára került a szomszédom. Egy ideig nálunk lakott, a szüleim házában. Aztán hoztam neki egy kunyhót, hogy legyen hol laknia. De nem lakhat emberi lélek egy 2/3 négyzetméteres barakkban. Eldöntöttem, hogy segítséget kérek, és építek neki egy saját házat. Hogy élhessen öreg éveire nyugodtan" - magyarázta Petre Pavel törzsőrmester.

A 30 éves tűzoltó adománygyűjtésbe kezdett, és többek közt az urikányi helyi tanács segítségével sikerült beszerezni az építőanyagok egy részét és kiönteni a ház alapját.

Az ISU közleménye szerint a fiatal tűzoltó kollégái készek segíteni Petre Pavelnek, hogy megvalósítsa elképzelését és felépítse a házat 65 éves szomszédja számára.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: