2020-01-16 11:27:03• hírek • Bede Emőke

Tűzijáték okozta a garázstüzet – Helyszíni képek

Amint arról korábban beszámoltunk két bevetés is várt a szatmári tűzoltókra szerda este: két lángokban álló garázshoz és egy személyautóhoz is riasztották őket.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség legfrissebb, csütörtök reggeli tájékoztatása szerint a 18 óra 36 perckor befutó segélyhívás arról értesítette őket, hogy a Dariu Pop utcában két garázs is lángol. Az incidens helyszínére első körben két habbal és vízzel oltó autó, 10 lánglovag és egy intenzív terápiás SMURD-rohammentő sietett ki, azonban a helyzetfelmérést követően egy újabb tűzoltóautót kértek a garázsokhoz. A csapatoknak közös erővel sikerült lokalizálni a tüzet, majd rövid időn belül el is oltották azt, megvédve ezáltal a közelben álló további épületeket.


Az oltás végén a tűzoltóknak sikerült megállapítani, hogy a lángokat tűzijáték használata okozta. Noha a garázsok egyikében tároltak autót, az anyagi kár így is jelentőt: a tűz martalékává vált az építmények tetőszerkezete, kb. 2 köbméternyi textil hulladék, néhány bútor, gumiabroncsok, több háztartási gép, illetve a lángnyelvek egy harmadik garázst is megrongáltak.


 

ISU SATU MARE - Incendiu la 2 garaje Ieri seară,...

Incendiu la 2 garaje Ieri seară, pompierii sătmăreni au fost anunţaţi despre izbucnirea unui incendiu la un garaj situat pe strada Dariu Pop din...




A második incidensről szóló bejelentés alig négy perccel később futott be, melynek nyomán a tűzoltóknak a Károlyi úti Lebada előtti parkolóba kellett kivonulniuk a, ahol egy személyautó motorterében csaptak fel a lángok. A gyors közbelépésnek köszönhetően csupán a motorháztető alatt keletkeztek károk: megégtek a kábelek és a különféle műanyag elemek, de szerencsére a kocsi belterét érintetlenül hagyta a tűz. A katasztrófavédelem szerint az incidenst egy elektromos rövidzárlat okozta.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: