2020-02-02 12:16:39• hírek • Szatmár.ro

Tűzifával segít a rászoruló családokon a Máltai Szeretetszolgálat

Évek óta gondoskodik több rászoruló család téli tüzelőjéről a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti szervezete. Idén mintegy 8 család részesül majd a segítségből.

A Máltai Szeretetszolgálatot sokan támogatják, ki anyagiakkal, ki különböző más javakkal. Az egyik nagylelkű támogató évek óta tűzifa vásárlás céljából adományoz, ezt a pénzt pedig kizárólag erre a célra fordíthatja a segélyszervezet.

Idén 20 köbméter fát vásároltak belőle, szombat délelőtt pedig összegyűltek az önkéntesek, hogy láncfűrésszel, baltákkal felvágják, előkészítsék a tüzelőt a családok számára.

Tizenhat önkéntes legény állt neki a munkának szombat reggel: most már biztos lesz tüzelőjük a rászorulóknak.

Hegedüs Gergő a szegélyszervezet vezetője elmondta, már évek óta igyekeznek segíteni a tűzifára rászoruló családoknak, idén annyi különbséggel, hogy nem viszik házhoz a felvágott fát.

„Szóltunk azoknak a családoknak, ahol tudjuk, hogy általában szükség van a segítségre, viszont ha mi felvágtuk, annyival vegyék ki ők a részüket, hogy eljönnek, és elviszik a szükséges adagot. Évről évre igyekszünk segíteni rajtuk, bízunk benne a jövőben is sikerülni fog” – fogalmazott Hegedüs Gergő, aki még hozzátette. Természetesen azoknak a családoknak, ahol öregek, vagy betegek a családtagok, a máltás önkéntesek viszik haza a tüzelőt.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: