2020-04-14 08:44:11• hírek • Bede Emőke

Tüzet okozott a szél által felkapott szikra

A turci állomás tűzoltói vasárnap délután, nem sokkal fél öt körül riasztást kaptak, mely szerint tűz ütött ki egy nagygércei gazdaság egyik melléképületében.

Helyszínre érkezésük pillanatában az épületet már javában emészetették a lángok, illetve hatalmas füstoszlop is keletkezett, ugyanis az épületben több gumiabroncsot is tároltak. Szerencsére a tűzoltóknak sikerült gyorsan lokalizálni és eloltani a tüzet, így a lángok nem terjedtek át a közelben álló lakóházra.


A bevetés végén a tűzoltók megállapították, hogy a lángok vélhetően egy szél által felkapott szikra miatt alakultak ki, ugyanis a házban élő asszony nem sokkal korábban takarította ki a kenyérsütéshez használt kemencét. A nő kihordta a még izzó parázst is tartalmazó hamut a kemencéből, de nem gondoskodott annak teljes eloltásáról, így aztán a szél felkapott egy szikrát, mely végül egy éghető anyagon landolt. Emellett a lángok gyors terjedésében nagy szerepe volt az erős szélnek is – tájékoztat a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség. Öröm az ürömben, hogy senki sem szenvesedett égési sérüléseket vagy füstmérgezést.




Az ISU ezúton is felhívja mindenki figyelmét, hogy a tűz után visszamaradt parázs könnyedén újra lángra lobbanhat, főleg szeles körülmények között. A biztonság érdekében a hamut, parazsat érdemes mindig egy fémedénybe lapátolni, melyet aztán megfelelő távolságra kell vinni minden építménytől vagy éghető anyagtól, s utolsó lépésként ajánlott földdel vagy homokkal is elfedni a "veszélyforrást".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: