2017-08-28 11:56:39• hírek • Agerpres.ro

Tüzet nyitottak a határrendészek, így állították meg a szerb embercsempészt

Szolgálati fegyverüket is használniuk kellett a temesmórai határrendőröknek, hogy feltartóztassanak két személygépkocsit, amelyben afikai és ázsiai migránsokat próbált behozni az országba egy szerb embercsempész. Egy román rendőr enyhén megsérült az akció során. 

A temesmórai határrendőrök 12 migráns nyomára bukkantak egy ellenőrző akció keretében a szerb-román határ közelében. A temesvári határrendészet hétfői közleménye értelmében a határrendőrök szabályos jelzést adtak le a két személygépkocsi vezetőinek, ők azonban nem álltak meg, hanem áttörték a kordont, egy rendőrt megsebesítve és több rendőrautót összetörve.

A határrendőrök csak szolgálati fegyverük elsütésével tudták megállítani a határsértőket: kétszer a levegőbe lőttek, majd a menekülők személygépkocsijának gumiabroncsába. Az üldözés során két migráns megsérült, őket a sürgősségi kórházba szállították. Végül a hatóságoknak sikerült őrizetbe venniük a 12 afro-ázsiai menekültet és egy szerb állampolgárt, aki az egyik gépkocsit vezette.

A rendőrség eljárást indított és további személyek után nyomoz az ügyben.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: