2008-07-30 16:25:40• hírek • Józsa János

Tüzet nyitottak a határőrök

 A csempészek megpróbáltak átszökni Ukrajnába, ezért volt szükség a figyelmeztető lövésre.

Egy román és négy ukrán csempészt kaptak el, illetve 30 ezer doboz cigarettát foglaltak le az avasfelsőfalui határőrök a keddről szerdára virradó éjjel tartott akciójukban. 

Július 30.-án, hajnali 3 óra körül az Avasfelsőfalui Határőrség emberei egy kisebb csoportot vettek észre, amint az ukrán határtól 200 m-re, a Komorzán település melletti erdős rész közelében épp fekete fóliával betekert csomagokkal raktak meg egy lovasszekeret.

A határőrök rajtaütésszerű akciót készültek végrehajtani, de a csempészek ezt észrevették, menekülni próbáltak és a felszólítások ellenére sem álltak meg. A hatóság emberei ekkor figyelmeztető lövést kényszerültek leadni annak érdekében, hogy a csempészek ne szökjenek át a zöldhatáron Ukrajnába, ahova már nem követhették volna őket.

Az akció során öt csempészt tartóztattak le, melyekből egy román állampolgár és négy ukrán, a további nyomozások során pedig még három ukrán csempészt sikerült beazonosítaniuk, így a rajtaütés különösen sikeresnek bizonyult a lefülelt hálózat szempontjából is, mindamellett, hogy 108 ezer lej értékben 30 ezer doboz cigarettát foglaltak le.

Illusztráció
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: