2015-03-18 12:17:44• hírek • Kocsis Zoltán

Pokoli délutánjuk volt a szatmári tűzoltóknak

Ritkán tapasztalt mozgalmas délutánjuk volt kedden a Szatmár megyei tűzoltóknak: hét óra leforgása alatt öt tűzesethez riasztották őket: Avasfelsőfaluban, Tasnádon és Halmihegyen a tetőszerkezet, Tamásváralján az erdő, Nagykárolyban a növényzet égett.

Az első riasztást 16.12 perckor kapták a tűzoltók, mely szerint Avasfelsőfaluban lángra lobbant egy lakóház tetőszerkezete. A tűzoltók hatékony fellépésének köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos épületekre, ám így is a lángok martalékává vált a lakóház és a melléképület tetőszerkezete, egy személygépkocsi, a ház bútorzata és körülbelül négy köbméter tűzifa. A helyszíni vizsgálatok szerint a tüzet az öngyújtóval játszadozó hét éves kisfiú okozta.

Ezzel egy időben érkezett a riasztás Tamásváraljáról, ahol az erdő kapott lángra. Turcról, Batarcsról és Szatmárnémetiből siettek a helyszínre a tűzoltók, ám így is közel tíz hektár erdő égett le és közel tíz köbméter tölgyfa ment tönkre. A szakemberek szerint a tüzet nyílt láng okozta.

Alig három órával később Nagykárolyban lobbant lángra a növényzet a vasúti állomás közelében. Itt megközelítőleg három hektáron égett a vegetáció és lángra kapott a vasúttársaság két faoszlopa is.

Szintén lakóház tetőszerkezete gyulladt meg Tasnádon és Halmihegyen: előbbi esetében 20.55-kor, utóbbi esetében 22.05-kor érkezett a riasztás a tűzoltókhoz. Parázs és a kellően le nem szigetelt kémény okozta a gondot utóbbi két esetben.

Szerencsére személyi sérülés egyik kedd délutáni esetben sem történt, ám az anyagi kár jelentős.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: