2014-12-30 11:47:18• hírek • Szatmár.ro

Tűz ütött a csirkeneveldében - 10 ezer naposcsibe pusztult el

Egy szikra okozott tüzet a 2 ezer négyzetméteres csarnokban: 400 négyzetméteren pusztítottak a lángok.

Kedd reggel három tűzoltó bevetésére volt szükség ahhoz, hogy eloltsák a Szatmárudvariban, az Ave Impex telephelyén keletkezett tüzet. A lánglovagokat kevéssel 7 óra után riasztották, miszerint lángok csaptak fel a cég egyik csarnokában, ahol egyébként csibéket nevelnek. Amikor a tűzoltóság munkatársai a helyszínre értek, a 2 ezer négyzetméteres csarnokban 400 négyzetméteren pusztítottak a lángok.

Aurel Ulici, a Szatmár Megyei "Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének a sajtószóvivője a Szatmár.ro kérdésére elmondta: a tüzet nagy valószínűséggel egy szikra okozta, amely a csarnok fűtőrendszeréből származott. A szikra és a naposcsibék alatti szalmaréteg találkozásából indultak a pusztító lángok - az eset során 10 ezer naposcsibe pusztult el.

Ulici elmondása szerint a csarnokban összesen 22 ezer csibe volt, közülük 12 ezret sikerült megmentenni a korai tűzhaláltól. Sikerült továbbá megállítani a lángok terjedését is, amelyek egy másik hasonló csarnok és a benne található több ezer állat épségét veszélyeztette volna.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: