2009-06-18 10:00:59• hírek • Gozner Gertrud

Tűz a megyei kórházban

Szerdán, június 17-én este 22 órakor a Szatmári Tűzoltóegységet raktártűzhöz hívták ki a Megyei Kórház újszülött részlegéhez.

A tűzoltók négy autóval szálltak ki a helyszínre, hogy megfékezzék a kórház második emeletén kitört tűzet. A helyszínre kiérkező tűzoltók megállapították, hogy gyúlékony anyagok kaptak lángra a második emelten található raktárban, körülbelül 15 négyzetméteren, és a tűz bármikor átterjedhet a környező kórtermekre és a felsőbb emeletre.

A kórház személyzetének már a tűzoltóegység kiérkezése előtt sikerült kimenekítenie az osztályon fekvő 37 terhes kismamát és anyukát, valamint a 28 újszülöttet. A helyszínre kiérkezett a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségnek vezetője, Iulian Burz parancsnok is, aki átvette az oltási folyamatok irányítását. A tűzet fél óra alatt, 22.40 -ig sikerült megfékezni.

A raktárban a lángok martalékává vált 400 darab pelenka, 60 takaró, 50 ágynemű, és 100 darab babaruha. Ezen kívül tönkrement 180 doboz tejpor, valamint orvosi fogyóeszközök, mint maszkok, fecskendők, kesztyűk. A vizsgálat során kiderült, hogy a tűzet egy meghibásodott fali csatlakozó okozta. A keletkezett anyagi kár mértéke 552 ezer lejre tehető. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően megmenekültek a környező helységek, és a felsőbb emeletek, körülbelül 1 millió 100 ezer lej értékben.


A tűzoltók gyorsan megfékezték a tűzet.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: