2013-05-12 13:27:04• hírek • Kocsis Zoltán

Tűz Mikolában és Kismajtényban

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Az elmúlt 24 órában két tűzeset történt Szatmár megyében: szombat délután Mikolában egy gazdasági épület, vasárnap hajnalban pedig Kismajtényban egy szoba lobbant lángra. Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt, a tűzoltóknak mindkét esetben sikerült megelőzniük, hogy a lángok jelentős károkat okozzanak a lakóházakban.

Május 11-én, szombat délután 17.45-kor tűz ütött ki Mikolában, a Szabadság (Libertatii) utca egyik házának gazdasági épületében. A riasztott tűzoltó egységek negyed óra alatt a helyszínre értek, ahol megállapíthatták, hogy a gazdasági épület teteje lángol, közel 40 négyzetméteres területen.

Az oltási műveletek 50 percet vettek igénybe. Leégett közel 200 kilogramm széna, mezőgazdasági eszközök és a tetőszerkezet egy része. Sikerült viszont megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a lakóházra. Az okozott kár értéke közel 8000 lej, a mentett javaké viszont 100.000 lej.

A vizsgálatok alapján a tűzet gondatlan gyerekek okozták játék közben.

Néhány órával később, ám már május 12-én, vasárnap szintén két autóval kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak Kismajtényban. Két perccel 01.00 óra után kapták a riasztást, tíz perccel később pedig már a helyszínen voltak. M.I. a Főutcán található házának egyik szobájában közel 15 négyzetméteren lobogtak a lángok. Mivel tíz perc alatt eloltották a tűzet, sikerült megakadályozni, hogy átterjedjen a ház többi részére. Négyezer lej értékű műanyag tárgyak váltak a lángok martalékává, a megmentett érték viszont közel 90.000 lej.

A tűzet a vizsgálatok szerint a hibás vagy rosszul szigetelt elektronikus vezetékben fellépő rövidzárlat okozta.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: