2016-05-17 15:04:45• hírek • Szatmár.ro

Tüskés szépségek a Szatmár Megyei Múzeumban

Május 22-ig tekinthető meg a múzeum előterében az idei kaktuszkiállítás.

Kedden nyitotta meg kapuit a már hagyományosnak számító kaktuszkiállítás, amelyen ez alkalommal is Szatmár megyei és több "megyén kívüli", de nagyon lelkes és tapasztalt gyűjtő növényeit láthatjuk.

A kiállításon nagyjából 30 féle kaktuszt láthatunk, legalábbis az egyik helyszínen tartózkodó tulajdonos szerint. Ám a 30 fajtának számtalan változata van, különös módon ugyanannak a fajtának lehet kicsi és nagy, erősen tüskés vagy éppen teljesen kopasz verziója is - így hát a kiállított kaktuszok egy igazán színes egyveleget alkotnak, két ugyanolyat nehezen találni. Sőt, néhány éppen most virágzik, így lehetőségünk van azokat igazán különleges, ritkán látható állapotban megszemlélni.

Aki pedig kedvet kap a kaktusztartáshoz, az már a helyszínen beszerezheti élete első ilyen növényét. A Szatmár Megyei Múzeum előterében ugyanis 2-5-8-10 lejes áron már megvásárolható egy-egy szúrós szépség.

A növénykiállítást egy filatéliai kiállítás is kiegészíti, amelyben Lőrincz Tibor bélyeg- és képeslap-gyűjteményének kaktusz-tematikájú darabjait láthatjuk.

A kaktuszkiállítás vasárnapig, május 22-ig tart nyitva, megtekintése pedig díjtalan.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: