2008-08-17 18:56:04• hírek • Czinzel László

Turul- és Szent István-ünnepség Lázáriban

Különleges rendezvényt tartottak Lázáriban az államalapítás 1008-ik évfordulója alkalmából. 

A HID Egyesület szervezte azt az ünnepséget, amelyet tegnap a lázári Turul-emlékműnél tartottak a helyi vallási felekezetek, illetve a helyi önkormányzat képviselőinek a részvételével.

Amint azt Krakkó Rudolf főszervező megfogalmazta: ezentúl minden évben szeretnének hasonló ünnepséget tartani a megye jelenlegi legrégebbi Turul-szobránál, amelyet Kovács Albert kőfaragómester állított 2001-ben. A templomi misék és az istentisztelet után a hívek a kálmándi fúvószenekar, illetve a gyermekek által vitt magyar zászló vezetésével vonultak végig a faluközpontban.

Az emlékműnél többek között, a római katolikus, görög katolikus és református lelkipásztorok, Lengyel István polgármester mondtak imát és köszöntő beszédet. Szent Istvánról, illetve a Turulmadárról Raffay Ernő, a budapesti Trianon Kutatóintézet elnöke, valamint Thoroczkay Sándor, a szatmárnémeti Szent István Kör tiszteletbeli elnöke tartottak rövid és lényegre törő előadást. Az alkalomhoz illő szavalatok hangzottak el,majd a résztvevő szervezetek, önkormányzatok koszorút helyeztek el. A kálmándi fúvósok műsorral szerepeltek.

turul_nagykep
szatmar.ro 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: