2018-07-13 06:13:19• hírek • Oszkó Viktória

Túrterebesen táboroztak a fiatalok

Július 2. és 6. között Junior Ranger tábort tartottak a túrterebesi Hidro Forest Látogatóházban 20 lelkes fiatalnak az EKE jóvoltából.

Ötnapos táborozásra jelentkezhettek 12 és 16 év közötti természetszerető fiatalok, hogy néhány felejthetetlen órát töltsenek el  a szabadban, a Túr-menti Védett Területek birodalmában. A gyerekek reggeltől estig tartó programokon vehettek részt, köztük számtalan túrázáson, biciklis kiránduláson és helyben szervezett vetélkedőn, valamint csapatjátékon is.


A foglalkozások célja az volt, hogy a fiatalokat megismertessék a Túr-menti védett övezet növény- és állatvilágával, hogy megértessék velük, miért is annyira fontosak ezek a különleges területek, illetve, hogy tudatosítsák a vesélyeztető tényezőket, amelyek érinthetik természeti értékeinket.


Tematikus napok segítették a gyerekeket abban, hogy egy-egy témában jobban elmélyülhessenek: volt, hogy a vizes, mocsaras helyek élővilágával foglalkoztak, de tartottak madarásznapot is, és kimondottan az erdőkről, gyepekről szóló előadások is színesítették a gyerekek mindennapjait. Különlegesség volt, hogy az érdekes prezentációkat szakemberek tartották a gyerekeknek, így minden felmerülő kérdése átfogó választ kaphattak a résztvevők.


Persze az igazi tábori hangulat vélkülözhetetlen eleme, a tábortűz, a sok beszélgetés, nevetés sem maradhatott el, a fiatalok remek csapatot alkotva élvezték ki a kikapcsolódás és egyben tanulás minden percét.


A „Védett terület az enyém is!” elnevezésű természetvédelmi tábor a csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány és a Mol Románia támogatásával valósulhatott meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: