2020-05-23 09:43:44• hírek • Közlemény

Túrterebesen is jól jött a segítség

Nehéz körülmények között élő lakosok megsegítésére szervezett akciót a Caritas, a helyi önkormányzattal együttműködésben.  

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet több mint két évtizede nyújt szociális szolgáltatásokat túrterebesi gyermekek és idősek számára. Március közepén, az országos járvány-megelőzési intézkedések betartása érdekében a szervezet arra kényszerült, hogy felfüggessze a tevékenységet mindkét, a településen működő nappali központjában. 

A Caritas helyi, gyermekekkel foglalkozó intézménye, a Tours-i Szent Márton Közösségi Központ, júniusban várhatóan újra megnyitja kapuit. Már folyamatban van a tevékenységek átgondolása, áttervezése, szem előtt tartva a Munkaügyi Minisztérium által javasolt biztonsági intézkedéseket. Bár a központ az elmúlt hónapokban zárva volt, az oda járó gyermekekkel és családjaikkal az intézmény munkatársai telefonon tartották a kapcsolatot, továbbá tanszereket és feladatlapokat juttattak el az iskolás ellátottaknak, hogy ezáltal is csökkentsék a lemaradást. Tegnap, a helyi polgármesteri hivatallal közösen megszervezett segélyakció keretében a Caritas összesen 220, alapélelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó csomagot osztott ki a központba járó gyermekek családjainak, valamint a közösségben élő szerény anyagi helyzetben élő személyeknek. Az osztásba a Caritas túrterebesi és szatmárnémeti munkatársai mellett fiatal önkéntesek is besegítettek. 

A polgármesteri hivatal kérésére a településen élő kisnyugdíjasok számára is készített csomagot a Caritas, mégpedig 120-at. Ezeknek a kiosztását a hivatal vállalta fel. 

A koronavírus-járvány lakatot tett a szervezet túrterebesi idősklubjának ajtajára. Felelősségteljes szervezetként a Caritas ugyanis nem tudta felvállalni, hogy a klub újra megnyitása által az oda járó idősek egészségét veszélyeztesse. Bár az idősközpontot már nem működtetheti tovább, a szervezet továbbra is szívén viseli azoknak az időseknek a sorsát, akik a klubba jártak, ezért számukra is készült csomag. 

A pénteki segélyakció egy újabb példája a helyi összefogás hatékonyságának, valamint a civil és az állami szektor közötti jó együttműködésnek. Az akció révén sikerült számos túrterebesi személy és család nehéz helyzetén átmenetileg enyhíteni. 


 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: