2009-11-10 14:01:40• hírek • Parajdi Andrea

Befejeződtek a járdajavítások

Befejeződtek az idei járdajavítások Szatmárnémetiben: 13.596 négyzetméteren, mintegy tíz utcában sikerült korszerűsíteni a gyalogos utakat.

Szatmárnémetiben a rossz minőségű utak mellett még a járdák állapota jelent komoly gondot úgy az itt élőknek, mint a város vezetőségének. Minden évben járdafelújításra is elkülönít egy bizonyos összeget a helyi tanács, azonban egy nagyobb volumenű modernizáláshoz milliós összegekre lenne szükség.

Ebben az évben 333 ezer lejt költöttek járdafelújításra a város költségvetéséből, ám év elején ennél több összeget szántak erre a célra. Ahogyan arról a Szatmár.ro is beszámolt „hiba" csúszott az év elején jóváhagyott költségvetésbe, ugyanis az akkor kiszámított jövedelemhez képest körülbelül 2-2,5 millió lejjel kevesebb érkezett be a városi kasszába, így az egyes célokra elkülönített ám még fel nem használt tételeket levágták a városi tanácsosok. Ez az intézkedés pedig a járdafelújításokat is érintette.

A megszorított büdzsé azt tette lehetővé, hogy 2009-ben 13.596 négyzetméteren, mintegy tíz központi fekvésű utcában korszerűsítsék a járdákat. Az Avram Iancu úton 4261, a Pastravului utcában 361, a Petru Bran úton 1147, a Mihai Eminescu utcában 420, a Mihai Viteazul úton 985, a Petőfi Sándor utcában 1810, a Retezatului utcában 1555, a Mihai Kogalniceanu úton 539, a Vasile Lucaciu sugárúton pedig 2000, illetve a Kálvin téren (az egykori P-ta Pacci) 518 négyzetméteren újították fel a járdákat.  A munkálatokat egy Szilágy megyei útász cég végezte el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: