2008-11-20 16:04:32• hírek • Szatmár.ro

Túrterebes: felavatták a parkot

Horváth Anna, a Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium államtitkára avatta fel Günthner Tibor szenátor-, Erdei D. István képviselőjelölttel és Csehi Árpád megyei tanácselnökkel a túrterebesi parkot.

Megyei körútja során Túrterebest is útba ejtette Horváth Anna államtitkár, ahol ünnepélyesen átadták a Környezetvédelmi Alap programja keretében elkészült központi parkot csütörtökön, kora délután.

Az államtitkárt Koczán Levente, a község polgármestere, Gyákon Viktor alpolgármester és Kiss Kálmán iskolaigazgató fogadta a községháza előtt, majd a község első embere összefoglalta mindazt, amit tudni érdemes a 225 000 lej értékű beruházásról, végigvezetve a küldöttséget a mutatós parkon.

Az avatási szalagot a polgármester, az államtitkár, Csehi Árpád, valamint a két RMDSZ-es jelölt, Günthner Tibor és Erdei D. István vágta át. Túrterebes az első önkormányzatok között volt a megyében, amely a Környezetvédelmi Alap által meghirdetett pályázatkiírásra jelentkezett 2007-ben. A település központi parkja teljesen újjászületett a támogatásnak köszönhetően: fakerítésre cserélték az eddigi vaskerítést, padokat, szemeteskukákat, lámpatesteket szereltek fel, illetve 1250 darab örökzöldet, díszcserjét, illetve egynyári virágot ültettek el.

A község önkormányzata a program második kiírása keretében is pályázott: a Nepomuki-kápolna körülötti teret szeretnék parkosítani a jövőben.

Felavatták a parkot

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: