2016-11-25 13:48:59• hírek • Választási hirdetés

Turos: december 11-én meg kell mutassuk közösségünk erejét!

November 24-én a Szatmári Református Egyházmegye képviselői, illetve Turos Lóránd szenátorjelölt és Erdei D. István képviselőjelölt a Református Esperesi Hivatalban köszöntötték Soltész Miklóst, a Magyar Kormány egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárát, akinek a jelenlévők megköszönték látogatását és a december 11-én esedékes választásokra vonatkozó biztató szavait.

„Újabb megmérettetés előtt áll az erdélyi magyarság. Nagyon jó hír, hogy az RMDSZ és az MPP közötti megállapodás révén megvalósult egyfajta magyar összefogás. A nyári helyhatósági választások legjelentősebb győzelme kétségkívül a szatmári, amely minden szatmári polgár győzelme. Viszont a december 11-i parlamenti választásoknak is hatalmas jelentősége van, hiszen az a legbiztosabb, ha az erdélyi magyarok képviselete a román parlamentben is jelen van" - nyilatkozta szatmárnémeti látogatása során Soltész.

„Hálásak vagyunk, hogy a Magyar Kormány maradéktalanul támogatja a határon túli közösségeket. Ez óriási segítség, viszont nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy nekünk erdélyi magyaroknak jogunk van a romániai intézmények támogatásaira is. Hogy ezeket a jogainkat továbbra is élvezni tudjuk, fontos, hogy a magyarok képviselete, az RMDSZ, a bukaresti Parlamentben, jobb esetben pedig a kormányzásban is jelen legyen. Ehhez arra van szükség, hogy december 11-én megmutassuk közösségünk erejét azzal, hogy elmegyünk szavazni"- nyomatékosította Turos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: