2018-09-12 06:33:22• hírek • közlemény

Turos Lóránd kérte a kormányfőt, állandósítsák a Nagypeleske-Zajta határátkelőt

Turos Lóránd, a szatmár megyei RMDSZ szenátora szeptember 11-én interpellációt címzett Viorică Dăncilă kormányfőnek, amelyben a Nagypeleske-Zajta határátkelő állandósítását kérte.

Az aktuális kormány beiktatását megelőző tárgyalásokon, a jelenlegi kormányfő ígéretet tett, hogy lépéseket tesz a fent említett Nagypeleske-Zajta ideiglenes határátkelő állandósítását illetően.
 

„A Szatmár megyei határátkelőkön Magyarország irányába történő átkelés valóságos pokol volt mindazoknak, akik itt szerettek volna átjutni a schengeni övezetbe. A legnagyobb probléma a Pete-Csengersima átkelőn volt érezhető, ahol annak ellenére, hogy minden soron működött az ellenőrzés, mégis órákat kellett várjanak azok, akik át szerettek volna jutni Magyarországra. A kialakult forgalom, az alkalmi átutazók mellett a rendszeresen ingázók mindennapjait is megnehezítette és nehezíti folyamatosan” – mutatott rá a problémára Turos Lóránd.


„A kígyózó sorok nem csupán az autóban utazóknak okoz kellemetlenséget, hanem Pete és Pusztadaróc települések lakosai számára is, akiknek el kell viselniük a főúton kialakult autósorok általi forgalmat. Ezen állapot felszámolására a legkézenfekvőbb intézkedés az lenne, ha a közeli Nagypeleske-Zajta - jelenleg ideiglenesen működő - határátkelőt állandósítanák. Ez lényegesen tehermentesítené a forgalmat, és megrövidítené az átkelési időt” – tette hozzá az RMDSZ szenátora.


„Az év elején tett ígéretének betartását kérem, hiszen mind az ingazók, mind pedig az áthaladó forgalom szempontjából meghatározó lenne a Nagypeleske-Zajta határátkelő állandósítása” – zárta sorait interpellációjában Turos Lóránd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: