2017-03-10 12:25:14• hírek • Szatmár.ro

Turos Lóránd: Hamarosan indul a Start-up Nation Románia

Start-up Nation Románia névvel indít programot kezdő kis- és közepes vállalkozások alapítására Románia Kormánya. A szenátus első házként  fogadta el a kezdő kkv-k támogatásáról szóló sürgősségi kormányrendeletet - tájékoztat Turos Lóránd szenátor.

"Ez egy nagyon fontos döntés, ugyanis nekünk, az RMDSZ-nek is a parlamenti választások alkalmával vállalt programunkban kiemelt helyen szerepelt a frissen alakuló kkv-k támogatása. A kezdeményezés által jelentős támogatást kaphatnak azok, akik a kormányhatározatban és sürgősségi rendeletben megszabott beruházástípusok finanszírozására pályázni szeretnének. Fontos ugyanakkor az is, hogy minél több szatmári magyar vállalkozás is beadja a dossziét˝- ismertette a szenátor.

A Start-up Nation Románia program évente legtöbb 10.000 kezdő vállalkozásnak biztosítana maximum 200.000 lej vissza nem térítendő támogatást, amely az elszámolható költségek 100%-át finanszírozná. A támogatás elnyerésének fontos feltétele, hogy a pályázó vállalkozás a Start-up Nation programot elindító sürgősségi rendelet életbe lépése után magánszemélyek által létrehozott, romániai székhelyű, tevékenységet Romániában folytató, magántőkéjű kis-, közepes vagy mikrovállalkozás legyen, amelynek nincs állami tartozása, és nincs csődeljárás vagy felszámolás alatt.

Támogatható kiadásnak minősül a termeléshez szükséges gépek és felszerelések vásárlása a hozzájuk tartozó szoftvert is beleértve, mérő és ellenőrző műszerek, különböző haszonjárművek, számítógépek és számítástechnikai felszerelések, irodabútor és felszerelés, klímaberendezések és energiatakarékossági berendezések, irodák és termelési felületek bérleti díja, weblapkészítés költségei, vállalkozásfejlesztő kurzusok részvételi díja, és a jelen pályázat elnyerésére kifizetett tanácsadási díj költségei.

Az induló programról pénteken, március 10-én délután 18.30-tól a Technológiai és Innovációs Központban (volt 13-as iskola - I. L. Caragiale utca 1-3. szám) Harry-Ylan Laufer és Adrian Mladinoiu államtitkároktól kaphatnak elsőkézből információt az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: