2017-07-07 12:34:22• hírek • Kocsis Zoltán

Turos: Egyértelmű, nem pedig értelmezhető tövényekre van szükségünk!

Egyértelmű, nem pedig értelmezhető, interpretálható törvényekre van szüksége Romániának, jelentette ki pénteken Turos Lóránd szenátor azon a sajtótájékoztatón, amelyen Magyar Lóránd és Erdei István képviselőkkel az RMDSZ előző fél évi tevékenységének mérlegét mutatta be.

„A gazdasági bizottságban a kollégák elismerték, alkalmazhatatlan volt a pótdíjról szóló határozat, ugyanis nem szabta meg, ki kell fizessen: a hulladékot termelő lakosság, az önkormányzat, esetleg a szeméttelep”- árulta el Turos a sok visszhangot kiváltó szemétpótdíj kapcsán. „Senkinek nincs bátorsága kijelenteni: ha szelektív hulladékgyűjtést akarunk, az többe kerül. A kérdés már csak az, kinek kel ezt kifizetnie”- tette hozzá.

Turos üdvözölte a közmédia finanszírozása kapcsán életbe léptetett reformot is. Eddig ugyanis a közszolgálati televíziót és rádiót a lakossági adóból működtették – ám így mindig alulfinanszírozott volt. Az új törvény szerint viszont mindkét intézmény közvetlenül az államkasszából kapja majd a pénzt. A szenátor komoly lépésnek tartja azt is, hogy ezentúl versenyvizsgával nevezik majd ki a közszolgálati televízió és rádió vezetőjét – remélhetőleg minél kisebb politikai befolyásra, tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: