2017-04-27 11:01:13• hírek • Szatmár.ro

Turos: Az egységes bértörvénynek jótékony hatásai lehetnek

Április 24-én a kormánypárti képviselők iktatták a szenátusban az egységes bértörvény tervezetét. A törvénytervezetet a felsőházban tárgyalják majd elsőként.

A kezdeményezés kapcsán Turos Lóránd, Szatmár megyei szenátor elmondta, amennyiben a törvénytervezet zöld utat kap, jó eséllyel kiküszöbölhetőek lesznek a közalkalmazottak bérezésében jelenleg meglevő anomáliák és egyenlőtlenségek.

„Ha a törvény gyakorlatba ültetése a normák betartásával zajlik, akkor jó eséllyel jótékony hatásai lehetnek mind a gazdaságra, mind pedig a foglalkoztatottságra. Elsősorban a lépcsőzetes béremelések hatására Románia elkezdheti a tényleges felzárkózást az Uniós bérekhez, másrészt a vásárlási kedv növekedésének köszönhetően több pénz folyhat be az államkasszába is. A törvénybe foglalt béremelések másik jótékony hatása lehet az, hogy az állami munkahelyek is hasonlóan vonzóak tudnak lenni, mint a magánszektor által biztosított állások. Ez pedig nagy segítség egy önkormányzat vagy egy állami intézmény számára. A tapasztalat Szatmár megyében is azt mutatja, hogy számos önkormányzat szakemberhiányban szenved, amelynek egyik fő oka az alacsony bérezés” – véli Turos.

Az RMDSZ szenátora kiemelte, hogy az egységes bértáblának azt a vezérfonalat kell követnie, amely az RMDSZ parlamenti programjában célként szerepel. A közigazgatásban is kiszámítható életpályamodellt kell létrehozni, hiszen csak az a munkahely tud perspektívát nyújtani, ahol a vonzó bérezés mellett a fiatal munkaerő is szívesen vállal állást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: